Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@14:20:25 GMT

مدارس در کدام کشور‌ها دوباره باز شده است؟

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۷۵۴۴۰

مدارس در کدام کشور‌ها دوباره باز شده است؟

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، از بین تمام فعالیت‌هایی که بعد از فرایند بازگشایی دوباره از سر گرفته شده، بازگشایی مدارس از همه حساس‌تر و مهم‌تر است. از یک طرف موضوع سلامتی دانش‌آموزان در میان است و از طرف دیگر تعطیلی چندماهه مدارس مشکلات زیادی در فرایند آموزش مقطع‌های مختلف به‌وجود آورده است. فرایند برگشتن دانش‌آموزان به مدرسه در کشور‌های مختلف جهان با ملاحظات و شرایط متنوعی از سر گرفته شده است که در این گزارش به بررسی آن پرداخته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فقط کدسبز‌ها اجازه ورود دارند

چین در اواخر ژانویه (اوایل بهمن)، ووهان با ۱۱ میلیون جمعیت را قرنطینه کرد؛ در ادامه برای ۱۵ شهر دیگر نیز شرایط مشابهی برقرار شد و در اوج شیوع کرونا، محدوده قرنطینه به ۲۰ شهر و منطقه افزایش یافت. در طی این دوره، آموزش بخشی از ۲۰۰ میلیون دانش‌آموز چینی از اسفندماه به‌صورت مجازی از سر گرفته شد.

اواخر اسفند بود که با عدم مشاهده موارد جدید ابتلا به کرونا در چین، این کشور به‌صورت تدریجی برداشتن محدودیت‌ها را آغاز کرد و در نهایت از نیمه دوم فرودین، ابتدا دانشکده‌های تحصیلات تکمیلی در ۹ استان شروع به فعالیت کرد. دانش‌آموزان سال آخر دبیرستان در پکن، شانگ‌های و گوانجو از اواسط اردیبهشت فقط به منظور آمادگی برای آزمون کنکور به مدارس بازگشتند. وزیر آموزش و پرورش چین، دانش‌آموزان را ملزم کرده است قبل از ورود به مدرسه، دمای بدن خود را چک کنند و همینطور در اپلیکیشن موبایلی تحت‌عنوان «کد سلامت»، یک فرم را پر می‌کنند که ریسک ابتلای آن‌ها به کرونا را ارزیابی می‌کند؛ آن‌ها در صورتی می‌توانند وارد مدرسه شوند که این اپلیکیشن، «کد سبز» یعنی وضعیت سلامتی خوب را برای آن‌ها ثبت کرده باشد.

یک تعطیلی زمستانی برای آماده‌سازی

تایوان به‌عنوان یکی از مناطق بسیار موفق در کنترل کرونا بود که با اقدامات پیشگیرانه جدی، توانست کرونا را قبل از شیوع گسترده، مدیریت نماید. (اینجا بخوانید) به همین‌خاطر این کشور به‌صورت رسمی، مدارس تعطیل نکرد؛ بلکه تعطیلات زمستانی را در اواخر بهمن به ۱۰ روز افزایش داد تا تجهیزات مدارس را ضدعفونی کند، اقلام بهداشتی مثل ماسک را در مدارس توزیع کند و برای مدارسی که کیس قطعی کرونا داشته‌اند، یک دستورالعمل جدید تنظیم نماید.

مدارس از ۶ اسفند دوباره مانند قبل فعالیت خود را از سر گرفتند. در حال حاضر مدارس تب‌سنجی مستمر دانش‌آموزان را در دستور کار خود دارند و برخی نیز پارتیشن‌های پلاستیکی را به‌عنوان یک اقدام محافظتی جدی‌تر، بین نیمکت‌ها قرار داده‌اند.

واگذاری تصمیم به استانداران

در اوایل اسفند، شینزو آبه نخست‌وزیر ژاپن اعلام کرد به‌منظور جلوگیری از گسترش کرونا، مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان را در سرتاسر ژاپن از ۱۲ اسفند تا شروع سال جدید تحصیلی (۱۳ فروردین) تعطیل خواهند بود. آبه برای دانشگاه‌های این کشور دستورالعملی صادر نکرد؛ چون اکثر دانشگاه‌ها در تعطیلات بهاره بودند و سیستم تحصیلی جداگانه‌ای داشتند.

در ۵ فروردین ژاپن اعلام کرد تعطیلی مدارس را تمدید نمی‌کند و تصمیم‌گیری در این خصوص را به آموزش‌و پرورش هر منطقه واگذار می‌کند تا بر اساس تعداد موارد ابتلا به کرونا در منطقه خود، تصمیم بگیرند مدارس را باز کنند یا خیر. وزارت بهداشت این کشور نیز یک دستورالعمل برای بازگشایی مدارس منتشر کرد که شامل باز کردن پنجره‌ها برای تهویه مستمر هوای کلاس، حفظ فاصله اجتماعی، سنجش روزانه دمای بدن و پوشیدن ماسک بود. در سالن‌های غذاخوری میز‌ها در فاصله یک متری از یکدیگر قرار دارد و دانش‌آموزان در مکان‌هایی که از قبل تعیین شده می‌توانند بنشینند.

وزیر آموزش و پرورش ژاپن در این خصوص گفت: «شرایط هر منطقه متفاوت است و تصمیم‌گیری بر اساس وضعیت منطقه‌ای نسبت به یک سیاست واحد در کل کشور موثرتر خواهد بود».

با افزایش شمار مبتلایان شینزو آبه در ۲۸ فروردین وضعیت اضطراری در سرتاسر این کشور اعلام کرد. این وضعیت به ۴۷ استاندار این کشور این اجازه را داد تا بر اساس شرایط منطقه خود مدارس را تعطیل کنند و از ساکنان بخواهند تا در خانه بمانند. به همین علت تا امروز تنها حدود ۴۰ درصد از مدارس ژاپن باز شده‌اند.

کلاس‌هایی در فضای آزاد؛ ورود والدین اکیدا ممنوع

بعد از کاهش شمار مبتلایان، با شروع فرایند بازگشایی تدریجی در دانمارک این کشور در ۲۷ فروردین اولین کشور اروپایی بود که مدارس خود را با شروع از مهدکودک‌ها و کلاس‌های اول تا پنجم دبستان باز کرد.

در این فرایند، مدارس نیمکت‌ها را با فاصله حدوداً دو متری از یکدیگر قرار داده‌اند و ورود دانش‌آموزان به کلاس را نوبتی کرده‌اند. به همراه اقدامات دیگری که به‌منظور حفظ فاصله اجتماعی در نظر گرفته شده است. دانش‌آموزان از در‌های مختلف وارد مدرسه می‌شوند و والدین اجازه ورود به مدرسه را ندارند. همچنین به معلمان اجازه داده شده است که کلاس را در فضای آزاد مدرسه برگزار کنند.

کتابخانه بسیاری از مدارس همچنان تعطیل است. با توجه به اینکه حداکثر ظرفیت تعیین‌شده برای هر کلاس ۲۰ نفر است، کلاس‌ها به گروه‌های کوچکتر تقسیم شده‌اند و مجزا از یکدیگر سر کلاس حاضر می‌شوند.

دانمارک اولین اقدامات قرنطینه‌ای خود را در ۲۱ اسفند شروع کرد؛ زمانی که هنوز تلفاتی در این کشور مشاهده نشده بود و در ۲۶ اسفند همه مدارس را تعطیل نمود. از آن زمان تا امروز دبیرستان‌ها و دانشگاه‌ها همچنان تعطیل باقی مانده‌اند.

روزانه میزتان را بشویید

نروژ مدارس را در ۲۲ اسفند تعطیل کرد. بعد از کاهش تعداد مبتلایان و شروع فرایند بازگشایی، دانش‌آموزان مقاطع پایین‌تر را زودتر از سایر مقاطع به مدرسه برگرداند. مهدکودک‌ها از ۸ اردیبهشت و مدارس ابتدایی از ۸ اردیبهشت فعالیت خود را از سر گرفتند. نخست‌وزیر این کشور در اواسط فروردین اعلام کرد: «ما با همدیگر ویروس را کنترل کرده‌ایم و به‌همین خاطر می‌توانیم به تدریج فعالیت‌ها را از سر بگیریم».

برای تقویت فاصله‌گذاری اجتماعی، دولت مدارس را ملزم کرد کلاس‌ها را به گروه‌های حداکثر ۱۵ نفری تقسیم کند و از دانش‌آموزان بخواهد علاوه بر مراقبت‌های معمول، میز خود را روزانه بشویند. مدارس مقاطع بالاتر و دانشگاه‌ها تا اطلاع ثانوی تعطیل خواهند ماند. در نروژ نیز معلمان می‌توانند کلاس خود را در حیاط مدرسه برگزار کنند.

دانش‌آموزان لباس گرم بپوشند

دبیرستان‌های آلمان از اوایل این ماه دوباره باز شدند تا دانش‌آموزان سال آخر بتوانند برای امتحانات نهایی آماده شوند. مرکل صدراعظیم این کشور اوایل این ماه اعلام کرد اکثر مدارس و همینطور مهدکودک‌ها در سرتاسر ۱۶ استان آلمان از اواخر فروردین تعطیل شده‌اند تا طی این مدت، کشور به یک موفقیت نسبی در کاهش شیوع کرونا برسد. به‌عنوان بخشی از برنامه آلمان برای فرایند تدریجی بازگشایی، مرکل توصیه کرد مدارس فرایند باز شدن را با اولویت دادن به دانش‌آموزان مقاطع بالاتر از ۱۵ اردیبهشت شروع کنند.

ظرفیت کلاس‌ها به نصف کاهش پیدا کرده است و در سالن‌ها دانش‌آموزان در بازه‌های زمانی مختلف فقط در یک جهت می‌تواند حرکت کنند. همه معلمان ملزم به پوشیدن ماسک هستند و از دانش‌آموزان خواسته شده لباس گرم بپوشند چرا که در‌ها و پنجره‌ها در تمام طول مدت کلاس باز خواهند ماند تا هوا تهویه شود. دانش‌آموزان فقط سر کلاس ملزم به پوشیدن ماسک نیستند و در راهرو‌ها و همینطور زنگ‌های تفریح ماسک برای آن‌ها هم الزامی است. آن‌ها در کلاس با فاصله می‌نشینند و ضدعفونی به‌صورت مستمر انجام می‌شود.

اولویت با مقاطع پایین‌تر

در فرانسه با شروع فرایند بازگشایی از ۲۲ اردیبهشت، به تدریج مدارس با شروع از کودکستان‌ها و مقاطع ابتدایی باز شده‌اند و دانش‌آموزان ۱۱ تا ۱۵ ساله ملزم به پوشیدن ماسک هستند. در هر کلاس حداکثر ۱۵ نفر فقط باید حضور داشته باشند.

مدارس ابتدایی از ۲۲ اردیبهشت باز شده‌اند مدارس ابتدایی در مناطق با میزان شیوع کمتر اجازه خواهند یافت از ۲۹ اردیبهشت بازخواهند شد و دبیرستان‌ها از اواسط خرداد فعالیت خود را از سر خواهند گرفت.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ویروس کرونا شب قدر متین قوسی رزمایش مساوات حسین کاظم پور اردبیلی دعای روز بیست و سوم رمضان ویروس کرونا کشورهای جهان بازگشایی مدارس عکس ویروس کرونا شب قدر متین قوسی رزمایش مساوات حسین کاظم پور اردبیلی دعای روز بیست و سوم رمضان فرایند بازگشایی مدارس ابتدایی دانش آموزان پوشیدن ماسک دانشگاه ها فرایند باز شده اند باز شده کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۵۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد

به گزارش قدس خراسان، سید امیر شوشتری روز یکشنبه در نشست خبری در آستانه هفته گرامیداشت مقام معلم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پنج هزار نفر از این تعداد بازماندگان از تحصیل سال گذشته هستند که به صورت تکراری در آمار اعلام شده اند.

وی با بیان اینکه شمار دانش آموزان اتباع خارجی استان خراسان رضوی ۷۰ هزار نفر است، بیان کرد: علاوه بر این سه هزار نفر از دانش آموزان اتباع خارجی نیز در مدارس خودگردان مشغول تحصیل هستند که این مدارس زیر پوشش اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی قرار ندارند.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد: بیشترین شمار دانش آموزان با حدود ۹۰ درصد را دانش آموزان افغان تشکیل می‌دهند و اتباع عراقی و سوری در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه شعار امسال هفته معلم تحت عنوان «همه مدیون تو هستیم» اعلام شده است، گفت: در قالب برگزاری آزمون‌های استخدامی مختلف برای سال تحصیلی آینده ۱۰ هزار و ۲۰۸معلم جدید در استان جذب می‌شوند که با استفاده از معلمان قراردادی این شمار به ۱۲ هزارو ۶۸۹ نفر افزایش می‌یابد، بنابراین در سال تحصیلی آینده کمبود معلم نخواهیم داشت.

شوشتری در خصوص آخرین وضعیت اجرای طرح رتبه بندی معلمان در خراسان رضوی نیز گفت: کلیه اعتراضات در این زمینه رسیدگی شده است و احکام لازم برای معلمان استان صادر شد.

به گفته وی، کلیه معلمانی که احکام آنان تا پایان اسفند ماه پارسال صادر شده است، معوقات را دریافت کردند.

تحویل ۳۰۱ فضای آموزشی در خراسان رضوی

مدیر کل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس استان خراسان رضوی نیز گفت: در سال گذشته ۳۰۱ پروژه آموزشی با تعداد هزار و ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش شد که نسبت به سال ۱۴۰۱ معادل ۵۰ درصد افزایش دارد.

جاسم حسین پور افزود: سال گذشته پنج استخر دانش آموزی تحویل آموزش و پرورش استان شد و امسال نیز چهار استخر دیگر تحویل و برای چهار استخر جدید نیز تامین اعتبار انجام شده است.

وی اظهار کرد: پیش بینی احداث پنج هزار کلاس درس از محل تحقق مولدسازی از مهمترین اقدامات انجام شده خراسان رضوی در این زمینه است.

مدیرکل نوسازی مدارس خراسان رضوی ادامه داد: سال گذشته بنیاد علوی ۱۰۵ کلاس، بنیاد برکت ۱۷۷ کلاس، کمیساریای عالی ۴۰ کلاس، سازمان مسوولیت‌های اجتماعی ۷۰ کلاس و خیرین ۵۰۰ کلاس درس را در این استان ساختند.

وی اظهار کرد: سرانه فضای آموزشی در کشور پنج و ۲ دهم متر مربع است، در حالی که این رقم در خراسان رضوی چهار و سه دهم متر مربع است.

حسین پور با بیان اینکه خراسان رضوی جزو استان‌های پرجمعیت دانش آموزی کشور است، گفت: هر چه جمعیت دانش آموزی بیشتر باشد، سرانه فضای آموزشی نیز کاهش پیدا می‌کند.

وی گفت: سال گذشته این اداره کل سه هزار میلیارد ریال جهت تجهیز هنرستان‌ها و نمازخانه‌های مدارس استان هزینه کرده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تحویل ۱۰ هزار کلاس درس در سال ۱۴۰۳ در صورت تزریق بودجه
  • کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم
  • جانمایی نامناسب مدارس در گرگان مشکل ساز شده است
  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • برپایی کلاس درس دانش آموزان فلسطینی در چادرها
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • کلاس‌های مدارس ابتدایی استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه دایر است