Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@08:29:09 GMT

مدارس در کدام کشورها دوباره باز شده است؟

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۷۶۷۶۲

مدارس در کدام کشورها دوباره باز شده است؟

با شروع فرایند بازگشایی در کشورهای مختلف جهان، دانش‌آموزان به تدریج و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حال برگشتن به مدرسه هستند. ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۲ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، از بین تمام فعالیت‌هایی که بعد از فرایند بازگشایی دوباره از سر گرفته شده، بازگشایی مدارس از همه حساس‌تر و مهم‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از یک طرف موضوع سلامتی دانش‌آموزان در میان است و از طرف دیگر تعطیلی چندماهه مدارس مشکلات زیادی در فرایند آموزش مقطع‌های مختلف به‌وجود آورده است. فرایند برگشتن دانش‌آموزان به مدرسه در کشورهای مختلف جهان با ملاحظات و شرایط متنوعی از سر گرفته شده است که در این گزارش به بررسی آن پرداخته‌ایم.

فقط کدسبزها اجازه ورود دارند

چین در اواخر ژانویه (اوایل بهمن)، ووهان با 11 میلیون جمعیت را قرنطینه کرد؛ در ادامه برای 15 شهر دیگر نیز شرایط مشابهی برقرار شد و در اوج شیوع کرونا، محدوده قرنطینه به 20 شهر و منطقه افزایش یافت. در طی این دوره، آموزش بخشی از 200 میلیون دانش‌آموز چینی از اسفندماه به‌صورت مجازی از سر گرفته شد.

اواخر اسفند بود که با عدم مشاهده موارد جدید ابتلا به کرونا در چین، این کشور به‌صورت تدریجی برداشتن محدودیت‌ها را آغاز کرد و در نهایت از نیمه دوم فرودین، ابتدا دانشکده‌های تحصیلات تکمیلی در 9 استان شروع به فعالیت کرد. دانش‌آموزان سال آخر دبیرستان در پکن، شانگهای و گوانجو از اواسط اردیبهشت فقط به منظور آمادگی برای آزمون کنکور به مدارس بازگشتند. وزیر آموزش و پرورش چین، دانش‌آموزان را ملزم کرده است قبل از ورود به مدرسه، دمای بدن خود را چک کنند و همینطور در اپلیکیشن موبایلی تحت‌عنوان «کد سلامت»، یک فرم را پر می‌کنند که ریسک ابتلای آنها به کرونا را ارزیابی می‌کند؛ آنها در صورتی می‌توانند وارد مدرسه شوند که این اپلیکیشن، «کد سبز» یعنی وضعیت سلامتی خوب را برای آنها ثبت کرده باشد.

یک تعطیلی زمستانی برای آماده‌سازی

تایوان به‌عنوان یکی از مناطق بسیار موفق در کنترل کرونا بود که با اقدامات پیشگیرانه جدی، توانست کرونا را قبل از شیوع گسترده، مدیریت نماید. (اینجا بخوانید) به همین‌خاطر این کشور به‌صورت رسمی، مدارس تعطیل نکرد؛ بلکه تعطیلات زمستانی را در اواخر بهمن به 10 روز افزایش داد تا تجهیزات مدارس را ضدعفونی کند، اقلام بهداشتی مثل ماسک را در مدارس توزیع کند و برای مدارسی که کیس قطعی کرونا داشته‌اند، یک دستورالعمل جدید تنظیم نماید.

مدارس از 6 اسفند دوباره مانند قبل فعالیت خود را از سر گرفتند. در حال حاضر مدارس تب‌سنجی مستمر دانش‌آموزان را در دستور کار خود دارند و برخی نیز پارتیشن‌های پلاستیکی را به‌عنوان یک اقدام محافظتی جدی‌تر، بین نیمکت‌ها قرار داده‌اند.

واگذاری تصمیم به استانداران

در اوایل اسفند، شینزو آبه نخست‌وزیر ژاپن اعلام کرد به‌منظور جلوگیری از گسترش کرونا، مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان را در سرتاسر ژاپن از 12 اسفند تا شروع سال جدید تحصیلی (13 فروردین) تعطیل خواهند بود. آبه برای دانشگاه‌های این کشور دستورالعملی صادر نکرد؛ چون اکثر دانشگاه‌ها در تعطیلات بهاره بودند و سیستم تحصیلی جداگانه‌ای داشتند.

در 5 فروردین ژاپن اعلام کرد تعطیلی مدارس را تمدید نمی‌کند و تصمیم‌گیری در این خصوص را به آموزش‌و پرورش هر منطقه واگذار می‌کند تا بر اساس تعداد موارد ابتلا به کرونا در منطقه خود، تصمیم بگیرند مدارس را باز کنند یا خیر. وزارت بهداشت این کشور نیز یک دستورالعمل برای بازگشایی مدارس منتشر کرد که شامل باز کردن پنجره‌ها برای تهویه مستمر هوای کلاس، حفظ فاصله اجتماعی، سنجش روزانه دمای بدن و پوشیدن ماسک بود. در سالن‌های غذاخوری میزها در فاصله یک متری از یکدیگر قرار دارد و دانش‌آموزان در مکان‌هایی که از قبل تعیین شده می‌توانند بنشینند.

وزیر آموزش‌ و پرورش ژاپن در این خصوص گفت: «شرایط هر منطقه متفاوت است و تصمیم‌گیری بر اساس وضعیت منطقه‌ای نسبت به یک سیاست‌ واحد در کل کشور موثرتر خواهد بود».

با افزایش شمار مبتلایان شینزو آبه در 28 فروردین وضعیت اضطراری در سرتاسر این کشور اعلام کرد. این وضعیت به 47 استاندار این کشور این اجازه را داد تا بر اساس شرایط منطقه خود مدارس را تعطیل کنند و از ساکنان بخواهند تا در خانه بمانند. به همین علت تا امروز تنها حدود 40درصد از مدارس ژاپن باز شده‌اند.

کلاس‌هایی در فضای آزاد؛ ورود والدین اکیدا ممنوع

بعد از کاهش شمار مبتلایان، با شروع فرایند بازگشایی تدریجی در دانمارک این کشور در 27 فروردین اولین کشور اروپایی بود که مدارس خود را با شروع از مهدکودک‌ها و کلاس‌های اول تا پنجم دبستان باز کرد.

در این فرایند، مدارس نیمکت‌ها را با فاصله حدوداً دو متری از یکدیگر قرار داده‌اند و ورود دانش‌آموزان به کلاس را نوبتی کرده‌اند. به همراه اقدامات دیگری که به‌منظور حفظ فاصله اجتماعی در نظر گرفته شده است. دانش‌آموزان از در‌های مختلف وارد مدرسه می‌شوند و والدین اجازه ورود به مدرسه را ندارند. همچنین به معلمان اجازه داده شده است که کلاس را در فضای آزاد مدرسه برگزار کنند.

کتابخانه بسیاری از مدارس همچنان تعطیل است. با توجه به اینکه حداکثر ظرفیت تعیین‌شده برای هر کلاس 20 نفر است، کلاس‌ها به گروه‌های کوچکتر تقسیم شده‌اند و مجزا از یکدیگر سر کلاس حاضر می‌شوند.

دانمارک اولین اقدامات قرنطینه‌ای خود را در 21 اسفند شروع کرد؛ زمانی که هنوز تلفاتی در این کشور مشاهده نشده بود و در 26 اسفند همه مدارس را تعطیل نمود. از آن زمان تا امروز دبیرستان‌ها و دانشگاه‌ها همچنان تعطیل باقی مانده‌اند.

روزانه میزتان را بشویید

نروژ مدارس را در 22 اسفند تعطیل کرد. بعد از کاهش تعداد مبتلایان و شروع فرایند بازگشایی، دانش‌آموزان مقاطع پایین‌تر را زودتر از سایر مقاطع به مدرسه برگرداند. مهدکودک‌ها از 8 اردیبهشت و مدارس ابتدایی از 8 اردیبهشت فعالیت خود را از سر گرفتند. نخست‌وزیر این کشور در اواسط فروردین اعلام کرد: «ما با همدیگر ویروس را کنترل کرده‌ایم و به‌همین خاطر می‌توانیم به تدریج فعالیت‌ها را از سر بگیریم».

برای تقویت فاصله‌گذاری اجتماعی، دولت مدارس را ملزم کرد کلاس‌ها را به گروه‌های حداکثر 15 نفری تقسیم کند و از دانش‌آموزان بخواهد علاوه بر مراقبت‌های معمول، میز خود را روزانه بشویند. مدارس مقاطع بالاتر و دانشگاه‌ها تا اطلاع ثانوی تعطیل خواهند ماند. در نروژ نیز معلمان می‌توانند کلاس خود را در حیاط مدرسه برگزار کنند.

دانش‌آموزان لباس گرم بپوشند

دبیرستان‌های آلمان از اوایل این ماه دوباره باز شدند تا دانش‌آموزان سال آخر بتوانند برای امتحانات نهایی آماده شوند. مرکل صدراعظیم این کشور اوایل این ماه اعلام کرد اکثر مدارس و همینطور مهدکودک‌ها در سرتاسر 16 استان آلمان از اواخر فروردین تعطیل شده‌اند تا طی این مدت، کشور به یک موفقیت نسبی در کاهش شیوع کرونا برسد. به‌عنوان بخشی از برنامه آلمان برای فرایند تدریجی بازگشایی، مرکل توصیه کرد مدارس فرایند باز شدن را با اولویت دادن به دانش‌آموزان مقاطع بالاتر از 15 اردیبهشت شروع کنند.

ظرفیت کلاس‌ها به نصف کاهش پیدا کرده است و در سالن‌ها دانش‌آموزان در بازه‌های زمانی مختلف فقط در یک جهت می‌تواند حرکت کنند. همه معلمان ملزم به پوشیدن ماسک هستند و از دانش‌آموزان خواسته شده لباس گرم بپوشند چرا که درها و پنجره‌ها در تمام طول مدت کلاس باز خواهند ماند تا هوا تهویه شود. دانش‌آموزان فقط سر کلاس ملزم به پوشیدن ماسک نیستند و در راهروها و همینطور زنگ‌های تفریح ماسک برای آنها هم الزامی است. آنها در کلاس با فاصله می‌نشینند و ضدعفونی به‌صورت مستمر انجام می‌شود.

اولویت با مقاطع پایین‌تر

در فرانسه با شروع فرایند بازگشایی از 22 اردیبهشت، به تدریج مدارس با شروع از کودکستان‌ها و مقاطع ابتدایی باز شده‌اند و دانش‌آموزان 11 تا 15 ساله ملزم به پوشیدن ماسک هستند. در هر کلاس حداکثر 15 نفر فقط باید حضور داشته باشند.

مدارس ابتدایی از 22 اردیبهشت باز شده‌اند مدارس ابتدایی در مناطق با میزان شیوع کمتر اجازه خواهند یافت از 29 اردیبهشت بازخواهند شد و دبیرستان‌ها از اواسط خرداد فعالیت خود را از سر خواهند گرفت.

منبع : فارس

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌‌ها

R1437/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدارس ابتدایی دانش آموزان پوشیدن ماسک دانشگاه ها شده اند کلاس ها باز شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۶۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسابقات چهارده‌گانه قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان با رقابت ۴۲۰ نفر به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان برگزار شد.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در حاشیه مسابقات چهارده‌گانه قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان به وضعیت مربیان پرورشی مدارس و برنامه استخدامی این نیرو‌ها اشاره کرد و گفت: براساس قانون احیای معاونت پرورشی باید هر مدرسه یک مربی داشته باشد.

میکائیل باقری، تعداد مربیان پرورشی را زیر ۵۰ هزار نفر اعلام کرد و خاطرنشان کرد: ۶۰ هزار مربی پرورشی در کشور کم داریم که امسال قرار است براساس ماده ۲۸ حدود ۱۱ هزار مربی جذب کنیم.

وی متذکر شد: با وجود این تعداد جذب در مقایسه با بازنشستگان امسال باز کمبود داریم که در این راستا وزیر آموزش و پرورش دنبال راه‌اندازی پردیس ویژه معلم پرورشی است که همه‌ساله حداقل تعدادی را جذب کنند تا کمبود‌ها جبران شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان هم در حاشیه این مراسم به خبرنگار آنا گفت: کلام نورانی خدا، دستورالعمل جاودانی سعادت بشر و حلقه اتصال تمام مسلمین جهان است و در شرایطی که مسلمین در برابر هجوم بی‌رحمانه دشمنان احتیاج به اتحاد و همبستگی دارند، بهترین راه این است که همگی گرد قرآن جمع شوند.

محمد رستم‌پور اضافه کرد: این همان حبل‌الله و رشته محکم الهی است که تمام دل‌ها را به هم مربوط می‌کند و در آیه شریفه ۱۰۳ سوره آل‌عمران به آن دعوت کرده و می‌فرماید: «وَاعْتَصِمُوابِحَبْلِاللَّهِجَمِیعًاوَلَاتَفَرَّقُوا» اعتصام به حبل‌الله همان تمسک عمومی به تعلیمات این کتاب بزرگ است، این همان نور و هدایتی است که در آیات ۱۵ و ۱۶ سوره مائده به آن اشاره کرده و می‌فرماید: «قَدْ جَاءَکُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَ کِتَابٌ مُبِینٌ یَهْدِی بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ سُبُلَ السَّلَامِ وَ یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِهِ وَ یَهْدِیهِمْ إِلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِیمٍ.»

مدیر آموزش و پرورش شهرستان ارسنجان هم در حاشیه این مراسم در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا مطرح کرد: ارسنجان با همکاری فرمانداری، دانشگاه آزاد و سایر ارگان‌ها میزبان مسابقات چهارده‌گانه قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان شهرستان‌های بختگان، نی‌ریز، استهبان و ارسنجان است.

سید اکبر کاظمی ادامه داد: این مسابقات در سطح آموزشگاه بین تمامی دانش‌آموزان برگزار شده که ۴۲۰ نفر آنها از شهرستان‌های بختگان، نی‌ریز، استهبان و ارسنجان به این مرحله راه‌ یافتند که امروز به رقابت خواهند پرداخت.

وی با اشاره به حضور داوران ملی و بین‌المللی در این دوره از مسابقات در شهرستان ارسنجان مطرح کرد: مسابقات در رشته‌های فهم قرآن، نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه، احکام، انشای نماز و گفتمان مهدوی با حضور دانش‌آموزان دختر و پسر در مقاطع متوسطه اول و دوم برگزار می‌شود.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان ارسنجان در توضیح رشته مربوط به گفتمان مهدوی، گفت: دانش‌آموزان با شبهات مهدوی آشنا می‌شوند و در این مسابقات به صورت گروهی با ایجاد شبهه و پاسخگویی به شبهه به مرحله بالاتر صعود می‌کنند.

کاظمی، موفقیت کشور را در گرو موفقیت آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: کشوری قوی خواهد بود که آموزش و پرورشی قوی داشته باشد.

سروستان میزبان مسابقات قرآنی دانش‌آموزان

بیش از ۴۰۰ دانش‌آموز از شهرستان‌های فسا و سروستان در مسابقات قرآنی با یکدیگر رقابت می‌کنند.

مدیر آموزش و پرورش سروستان هم خاطرنشان کرد: مسابقات قرآن سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت با حضور دانش‌آموزان فسا، شیبکوه، ششده و قره‌بلاغ در سروستان برگزار می‌شود.

مجتبی فرهادی افزود: بیش از ۴۳۰ دانش‌آموز در رشته‌های قرائت، حفظ، ترتیل، نهج‌البلاغه و اذان در این شهرستان باهم رقابت می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم
  • جانمایی نامناسب مدارس در گرگان مشکل ساز شده است
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • برپایی کلاس درس دانش آموزان فلسطینی در چادرها
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • کلاس‌های مدارس ابتدایی استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه دایر است
  • کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
  • تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور