Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیاست های دوگانه آموزش و پرورش و پیروی گیلان از آن، جان دانش آموزان و معلمان را در اوج شیوع کرونا به خطر می اندازد.

خبرگزاری شبستان، رشت، مائده اسفندمز؛ با گذشت ۹ ماه از شیوع ویروس کووید ۱۹ در کشور، حال همزیستی با آن در حال نهادینه شدن است. استفاده از ماسک، الکل و ژل ضدعفونی کننده جزو ملزومات خروج از خانه شده و هر اداره، شرکت و فروشگاهی برای ورود مردم به محیط کاری، چنین امکاناتی را مهیا کرده اما روز به روز بر افزایش آمار تلفات و مبتلایان کرونا در کشور افزوده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوریکه در تازه ترین اخبار ابتلای بیش از ۱۰ هزار نفر در ۲۴ ساعت گذشته، رکورد مبتلایان در ماه ها و هفته های اخیر را شکسته و پیش بینی کارشناسان از رشد این آمار در روزها و هفته های پیش رو خبر می دهد.

 

*کسب و کارها تعطیل اما مدارس همچنان باز هستند

در استان گیلان که یکی از نخستین استان های بروز و شیوع بحرانی کرونا در اسفند سال گذشته بود، با حضور مسافران و کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی در ماه های اخیر، نگرانی درباره شیوع بحرانی کرونا افزایش یافته و با رسیدن فصل سرما در کنار کرونا، شیوع بیماری آنفلوانزا که سال گذشته موجب مرگ و میر تعدادی از گیلانی ها شده بود، بر شدت این نگرانی ها افزوده است. با اینهمه، تبعیت از دستورات ملی ستاد کرونا همچنان در گیلان ادامه دارد.

هرچند عدم استفاده از اختیارات استانی برای محدودکردن ورود مسافران به استان در تعطیلات رسمی کشور موجب انتقادات فراوانی به مدیران استان شده اما همچنان روند این پیروی از دستورات ملی تداوم یافته است. نمونه مشخص این دستورات، تعطیلی کسب و کارها از ساعت ۶ عصر است که در رشت اجرایی شده اما پیروی از باز بودن مدارس در وضعیت قرمز شیوع کرونا در شهرها و روستاهای گیلان همچنان ادامه دارد و مدارس در شهرها و روستاهای گیلان با حضور پرسنل اداری و اموزشی باز هستند.


اجرای سیاست های دوگانه در فصل درس و تحصیل برای دانش‌آموزان که در ابتدا از تعطیلی مدارس در استان‌های با وضعیت قرمز و سپس به بازگشایی همه مدارس منجر شد!، موجب سردرگمی اولیای مدارس و اولیای دانش‌آموزان شده است.


در ابتدای سال تحصیلی اعلام شد که حضور در مدارس اختیاری است و مدارس با رعایت پروتکل‌های دقیق بهداشتی میزبان دانش آموزانی خواهند بود که مشتاق حضور در کلاس درس هستند. بازگشایی مدارس که حال بیش از دو ماه از آن می گذرد مخالف تمام نظرات کارشناسانه‌ای بود که در کشور مطرح می‌شد. با اینهمه این سیاست دوگانه که خانواده‌ها و دانش‌آموزان را در تردید و دودلی برای حضور در مدارس قرار می‌داد همچنان برقرار است و معلمان ناچار هستند حتی برای حضور یک دانش‌آموز در ساعات تدریس، در کلاس درس حضور پیدا کنند.

*ابتلای ۳۵ دانش آموز و ۵۲ معلم به کرونا

به تازگی مدیرکل آموزش و پرورش گیلان از ابتلای ۳۵ دانش آموز و ۵۲ معلم گیلانی به کرونا خبر داده است. هرچند محمد رحمتی گفته است: ابتلای این افراد در مدارس نبوده است! اگرچه این ادعا موجب شبهه‌های فراوانی در اظهارنظر مدیرکل آموزش و پرورش استان می‌شود اما به نظر می‌سد هیچ تغییر رویه‌ای برای تعطیلی مدارس در استان رخ ندهد به طوریکه وی تاکید کرده: عوامل اداری و آموزشی در مناطق مختلف و در سطح مدارس، روزانه در محل کار خود حضور می‌یابند.


تعطیلی مدارس در شهرهای با وضعیت قرمز که اکثر شهرستان های گیلان‌ در این وضعیت قرار دارند، بارها از سوی کارشناسان متعدد ملی و استانی مطرح شده است.‌ رییس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر رشت هم‌ از ابتدای آغاز فعالیت مدارس بارها گفته است: ضرورتی برای بازگشایی مدارس در شهرهای با وضعیت قرمز نیست. بهراد ذاکری بارها در جلسات شورای رشت ابراز کرده: نامه‌های متعددی بدین منظور به مدیران ارشد استان ارسال شد تا هشدارها را جدی بگیرند اما همچنان شاهد بی‌توجهی در این موضوع هستیم.

هرچند طی روزهای گذشته استاندار گیلان نسبت به تامین اینترنت در نقاط مختلف استان برای اتصال دانش آموزان به شبکه شاد( شبکه مجازی آموزش دانش‌آموزان) تاکید کرده تا ضرورتی برای حضور دانش‌آموزان و دبیران در مدارس نباشد اما در نهایت به نظر می‌رسد همچنان رویه باز بودن مدارس استان پابرجاست و جان کادر آموزشی و دانش آموزانی که حضور در مدارس را به حضور در منازل برای دریافت آموزش معلمان ترجیح می‌دهند، در خطری جدی قرار دارد. خطری که می توان به راحتی آن را از سر آینده‌سازان کشور برداشت و با یک سیاست گذاری واحد و یکپارچه نسبت به تعطیلی مدارس در چند هفته، تردید و دودلی‌ها را از دانش‌آموزان و اولیا آنها و همینطور دبیرانی که به رغم تلاش در فضای مجازی، ناچار به حضور در مدارس هستند، به راحتی رفع کند.

 

هرچند مشخص نیست پافشاری وزارت آموزش و پرورش و اداره کل مربوطه در استان برای مقابله با تعطیلی مدارس دقیقا به چه دلیل است اما هر دلیلی که موجب چنین سیاستی شده باشد مطمئنا از جان دانش‌آموزان و معلمان مهمتر نیست.

پایان پیام/596

منبع: شبستان

کلیدواژه: بازگشایی مدارس و کرونا وضعیت قرمز کرونا در گیلان دانش آموزان گیلانی تعطیلی مدارس دانش آموزان آموزش و پرورش حضور در مدارس وضعیت قرمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۵۱۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد

مدیرکل آموزش و پرورش اصفهان گفت: در استان حدود ۱۵۰ مدرسه تحت تاثیر فرونشست قرار گرفته‌اند که با اقدامات فنی، مهندسی انجام شده بخش عمده آنها همچنان مورد  استفاده قرار می‌گیرد و ۴۲ مدرسه از روند آموزشی خارج شد. - اخبار استانها -

به گزارش  خبرگزاری تسنیم از اصفهان، محمدرضا ابراهیمی در نشست خبری ویژه گرامیداشت هفته بزرگداشت مقام معلم، با اشاره به اهمیت و جایگاه آموزش و پرورش، اظهار داشت:اهمیت آموزش و پرورش بر کسی پوشیده نیست و اگر بخواهیم آینده جامعه‌ای را پیش‌بینی کنیم، باید بدانیم که امروز در مدارس آن جامعه چه می‌گذرد زیرا نبض آینده هر جامعه‌ای در مدارس شکل می‌گیرد و دانش‌آموزان و دانشجویان امروز، نقش‌های کلیدی جامعه فردا را در دست خواهند داشت و نقش‌آفرینان عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و غیره جامعه خواهند بود.

وی با بیان اینکه هرگونه توجه به آموزش و پرورش به معنای سرمایه‌گذاری ویژه برای تعالی جامعه در آینده است، افزود: میزان توجه به آموزش و پرورش یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی جوامع بوده و در قانون اساسی و دین مبین اسلام مورد تایید قرار گرفته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان انتخاب سالروز شهادت شهید مطهری را به عنوان روز معلم مایه افتخار دانسته و به بیان ویژگی‌های این شهید فرزانه پرداخت و گفت: شهید مطهری یک عالم کامل جامع‌الشرایط بود که در همه سطوح احاطه کامل عقلی، علمی و فلسفی داشت و همان طور که امام(ره) فرمودند همه آثار ایشان برای جوانان و جامعه مفید است؛ حدود نیم قرن از تالیف آثار شهید مطهری می‌گذرد اما بسیاری از آنها هنوز تازگی و طراوت دارند و این موجب افتخار جامعه معلمان است که سالروز شهادت یک عالم به عنوان روز گرامیداشت مقام معلم انتخاب شود.

وی با بیان اینکه خوشبختانه با اقدامات ویژه  دولت سیزدهم، مجلس و قوای سه‌گانه حال آموزش و پرورش خوب است اما برای رساندن جامعه به تعالی، هنوز کافی نیست، خاطرنشان کرد: کم‌توجهی‌های ادوار گذشته نسبت به آموزش و پرورش جبران و در این مدت اقدامات خوبی انجام شده و تاحدودی کمبودها در حوزه تجهیزات، فضای آموزشی و نیروی انسانی جبران شده است اما هنوز کافی نیست و جای کار وجود دارد.

سال گذشته مدارس اصفهان به مدت 11 روز غیر حضوری شدند

ابراهیمی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به خبرنگاران حاضر در جلسه گفت: کار ما و شما هر دو در دایره رسالت فرهنگی است و باید برای انجام آن علاقه و هدف متعالی داشته باشیم؛ رسانه یک نهاد و عنصر فعال در آگاهی دادن به جامعه است و تعمیق آگاهی از سوی رسانه‌ها در این ارتباط امری ضرورت دارد؛ علاوه بر این رسانه‌ها باید واسطه بین مردم و مسئولین باشند و دستاوردهای ارگان‌های مختلف را به اطلاع مردم برسانند  و از سویی نیز کمبودها نیز گزارش کنند.

وی با بیان اینکه از رسانه‌ها انتظار داریم نسبت به سایر نهاد‌ها و مؤسساتی که در مقابل آموزش و پرورش تکلیف دارند، مطالبه‌گر باشند، گفت: اگر نهادها و مؤسساتی که بر اساس مصوبات قانونی در قبال آموزش و پرورش وظایفی دارند، به مسئولیت‌شان عمل کنند بسیاری از مشکلات ما رفع خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان تأکید کرد: بسیاری از  نهادهای کلان تولیدی در قبال بهبود شرایط آموزش و پرورش مسئولیت اجتماعی دارند و باید به مسئولیت‌شان عمل کنند؛ سال گذشته مدارس اصفهان به دلیل آلودگی هوا به مدت  11 روز غیرحضوری شد و تعطیلی 600 هزار دانش آموز خسارت بزرگی به شمار می‌رود زیرا حدود 40 میلیون نفر ساعت آموزش ما کم رمق شده است و جبران ترک فعل‌های انجام شده، می‌تواند آموزش و پرورش را از این عقب‌ماندگی کیفی رها کند.

وی افزود: رسانه‌ها باید تعمیق بخشی به دو واژه مقدس تعلیم و تربیت در دستور کار قرار دهند و نگذارند که آموزش و پرورش تحت تاثیر کم کاری دیگران قرار گیرد.

تنوع مدارس موافقان و مخالفان زیادی دارد

ابراهیمی در بخش دیگری از سخنانش به تنوع مدارس در سطح جامعه اشاره کرده و با تاکید بر اینکه تنوع مدارس موافقان و مخالفانی دارد، گفت: در شورای عالی آموزش و پرورش کارگروهی برای این موضوع ایجاد شده و این کارگروه بیش از یک سال است که  روند فعالیت تنوع مدارس را بررسی می‌کند و نتیجه این کارگروه در آینده‌ نزدیک منجر به  کاهش تنوع مدارس خواهد شد.

وی در ادامه به اقدامات انجام شده برای حفظ و ارتقای کیفیت آموزش در مدارس دولتی اشاره کرد و افزود: توجه ویژه به مدارس دولتی از سال گذشته شزوع شده و در این راستا ما از برخی معلمان مجرب و نمونه درخواست کردیم که نیمی از ساعات آموزشی را در مدارس دولتی حضور داشته باشند و همچنین امکانات سخت‌افزاری خوبی در اختیار آنها گذاشتیم و این مهم منجر به کسب رتبه دوم کشوری در امتحانات نهایی توسط مدارس عادی اصفهان شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه استان اصفهان حدود یک میلیون نفر دانش آموز دارد، متذکر شد: رشد دانش آموزی در استان اصفهان طی چند دهه اخیر تقریباً صعودی است و شهرستان‌های اصفهان، کاشان، نجف‌آباد، خمینی‌شهر، شهرضا و غیره شاهد افزایش تعداد دانش آموز هستیم و در مناطق روستایی و شهرهای تعداد دانش‌آموز کاهش یافته است.

خروج 42 مدرسه از چرخه آموزش بر اثر فرونشست

وی با تاکید بر اینکه ما در شهرستان‌های بزرگ دچار کمبود فضای آموزشی هستیم، گفت: در استان اصفهان حدود 150 مدرسه تحت تاثیر فرونشست قرار گرفته‌اند که با اقدامات فنی، مهندسی انجام شده بخش عمده آنها همچنان مورد  استفاده قرار می‌گیرد و 42 مدرسه از روند آموزشی خارج شده که فضای برخی جایگزین شده است.

به گفته این مقام مسئول ناحیه 5 آموزش و پرورش اصفهان در منطقه خانه اصفهان، ناحیه 4 آموزش و پرورش و برخوار بیشترین مدارس آسیب دیده از فرونشست را دارند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان در بخش دیگری از سخنانش به بررسی تاثیر اپیدمی کرونا بر روی سیستم آموزش و پرورش پرداخته و اظهار داشت: همه جهان از این پدیده تاثیر گرفت و آثار کرونا در کوتاه مدت تمام نمی‌شود، به طور مثال دانش‌آموزان پایه اول و دوم که به صورت آنلاین آموزش دیدند، دچار مشکل آموزشی و پرورشی شده‌اند و تا رسیدن به سطح استاندارد مسیر سختی پیش‌رو دارند؛ به همین دلیل سعی کردیم هرچه زودتر مدارس را بازکنیم و در این مسیر چالش‌های زیادی را داشتیم.

وی اضافه کرد: تشکیل ستاد پسا کرونا اولین اقدامی که در این زمینه انجام دادیم که در این ستاد مسائل کیفیت‌بخشی آموزشی، امور تربیتی و آسیب‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفت و اقدامات خوبی انجام شد؛ در حال حاضر شکل و کیفیت آموزشی متفاوت شده است، باید در نطر گرفت که در شرایط امروز نوع آموزش متفاوت شده و  از فضای مجازی و سامانه شاد به عنوان مکمل استفاده می‌کنیم.

زنگ سپاس معلم در چهارمحال و بختیاری نواخته شد توضیحات صحرایی درباره کسر 45 درصد از حقوق دانشجو معلمان

استخدام سه هزار و 600 معلم در سال 1403

ابراهیمی در ادامه با بیان اینکه کمبود نیرو در استان اصفهان به عنوان ابر چالش تعریف شد، ادامه داد:دولت سیزدهم اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده و  دانشگاه فرهنگیان را تقویت کرده است و بر همین اساس سال گذشته 25 هزار نفر دانشجو معلم در کل کشور پذیرفته شد که سهم استان اصفهان  2 هزار و 300 دانشجو معلم بود.

وی ادامه داد: در سال 1402 در کل کشور بیش از 30 نفر ورودی داشتیم که از این میزان  2 هزار و 700 نفر در استان اصفهان پذیرفته شدند و در سال جاری مجوز استخدام حدود 70 هزار نفر در کل کشور صادر شد که  سهمیه اصفهان برای استخدام  3 هزار و 860 نفر بود؛ البته این عدد به صورت کامل محقق نمی‌شود چرا که در برخی از مناطق کد رشته‌ها به حد نصاب نمی‌رسد با این حال انتظار ما این است که در سال آینده حدود سه هزار و 600 نفر جذب شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان با تاکید بر بهبود فرایند استخدامی در سال جاری گفت: ما سال گذشته با سونامی بازنشستگی مواجه بودیم و از طرفی کارهای وردی‌ها به موقع انجام نشد که بخشی از این مشکلات ناشی از اقدامات فرانهادی بود اما در سال جاری فرایند استخدام‌ها زود شروع شده است.

وی افزود: از طرفی ما به دنبال استفاده ویژه از حق‌التدریس نیروهای شاغل و بازنشسته آموزش و پرورش برای جبران این کمبود هستیم که در این راستا شیوه‌نامه‌ای در دست تدوین داریم و قرار است نرخ حق‌التدریس افزایش یابد که افزایش برای افرادی که به مناطق محروم می‌روند، بیشتر خواهد بود.

ابراهیمی تاکید کرد: آموزش و پرورش تا رسیدن به کیفیت مطلوب فاصله دارد با این حال ما اقداماتی را در دستور کار داریم که در صورت تحقق به شرایط مطلوب می‌رسیم.

98 درصد دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل به مدرسه بر می‌گردند

وی در پاسخ به سئوالات خبرنگاران پیرامون آمار دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل نیز گفت:  در سطح استان اصفهان 8 هزار و 30 نفر بازمانده از تحصیل داریم که 98 درصد آنها به مدرسه بر می‌گردند و 2 درصد نیز هنوز جذب نشده‌اند.

ابراهیمی با بیان اینکه در استان اصفهان مدارسی برای کودکان کار فعال شده است، ابراز کرد: در سطح استان 2 مدرسه در استان با رویکرد رسیدگی و آموزش به کودکان کار راه‌اندازی شده است و همچنین یکی از خیران مدرسه‌ساز در منطقه زینبیه در حال ساخت مدرسه‌ای برای دانش‌آموزان کار است.

همه نهادها برای اجرای طرح "نماد " همکاری کنند

وی در خصوص آسیب‌های اجتماعی موجود در مدارس یادآور شد: همه نهادها باید همکاری لازم را برای اجرای طرح نماد داشته باشند، 14 دستگاه برای این طرح مسئولیت دارند اما همکاری لازم را ندارند و آموزش و پرورش در این زمینه به تنهایی وارد عمل شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان اینکه جذب مشاور را در استان اصفهان داریم، ادامه داد: آماری از تعداد دانش آموزان معتاد نداریم اما در مدرسه استعمال مواد مخدر نداریم.

انتهای پیام/170 /.

دیگر خبرها

  • معلمان در تعلیم و تربیت صحیح دانش‌آموزان نقش مهمی دارند
  • نواخته شدن زنگ سپاس در مدارس گیلان
  • ۱۵۰ مدرسه در اصفهان تحت تاثیر فرونشست / حقوق معلمان حق‌التدریس افزایش پیدا می‌کند
  • زنگ سپاس معلم در مدارس همدان نواخته شد
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • کتابداران دیلم برای جذب دانش آموزان در مدارس حضور یابند
  • نواخته شدن زنگ سپاس معلم در مدارس خوزستان
  • تحویل ۱۰ هزار کلاس درس در سال ۱۴۰۳ در صورت تزریق بودجه
  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم